spot_img

10 neprevaziđenih stilova za sobna vrata

Vlasnici kuća i stanova imaju veliki izbor opcija pri odabiru za svoja sobna vrata, koja se kreću od čvrstih, glomaznih i upečatljivih, prirodnih ili pak lepršavih stilova do dekorativnih tipova dizajna sa staklenim pločama i panelima, minimalizma i modernih metalnih i pleksiglas materijala.

#1 Drvena sobna vrata

Široko korišćena – i izbor materijala za instalacije po meri i luksuz – drvena vrata se mogu naći u dizajnu i završnoj obradi kako bi se uklopili u gotovo bilo koji kućni stil, uključujući kolonijalne, zanatske i viktorijanske, među mnogim drugima.

#2 Metalna sobna vrata

Čvrsti, jeftini i pristupačni, ako je vaš izbor čelik onda je to definitivno vodeći izbor među vanjskim i sobnim čak vratima. Većina sadrži izolacijsku jezgru od pena prekrivenu izdržljivim slojem čelika, koji zauzvrat može biti obojen da dopunjava bilo koju paletu boja.

#3 FiberglassPrilagođena vrata od fiberglasa

Vrata od stakloplastike omiljeni su izbor za ugradnju u prolaze i hodnike. Energetski efikasni, izdržljivi i pristupačni, dostupni su u različitim stilovima i obradama, uključujući reljefne šare zrna, koje oponašaju izgled drveta.

#4 Jednostavna vrata – bez ukrasa

Čvrsta vrata bez ukrasa poznata su kao da imaju oblik daske. Najčešće se koriste kao unutrašnja vrata, mogu se obojiti, prefarbati ili čak prekriti tapetama.

#5 Paneli kao vrata

Nazivaju se i vrata sa šinama, ova panel vrata se obično isporučuju u konfiguracijama od po 4, 6 ili 8 panela. Bez obzira na to da li se koriste u spoljašnjoj ili unutrašnjoj primeni, paneli kao sobna vrata imaju glatke uokvirene odeljke koji okružuju duboko utisnute ploče. Često se na jednom ili više panela nalazi prozor za umetanje prozora ili otvora.

#6 Holandska vrata

View this post on Instagram

Morning! 🌷 Just sitting eating my breakfast whilst inhaling tufts of pampas fluff… a side effect of having the door open next to my high-maintenance dried pampas grass. Worth it though. 🌾 I took my trainers out this morning for their 2nd lockdown run and I’m feeling great for doing it… Who am I kidding?! I rolled out of bed, pulled on my leggings (I’m not sure my jeans fit anymore) and plodded downstairs to turn on my laptop and the kettle simultaneously. 💁🏼‍♀️ Has anyone ever thought of having a filter on Zoom calls? One that means you can roll out of bed and just select a hairstyle or face for the day, and no one would ever know? Maybe it just adds some eyebrows, mascara and lippy and removes red blotches and lingering pillow crease imprints? Asking for a friend. 🤦🏼‍♀️ #ourhertfordshirehome #stabledoor #backdoor #oakdoor #oakstabledoor #pampasgrass #pampasgrassdecor #pampas #kitchen #countrykitchen #countrylife #countryliving #thursday #thursdayvibes #thursdaymotivation #thursdaythoughts #thursdaymood #patiodoors #patiodoor #zoommeeting #zoommeetings #zoom

A post shared by Issy 🌿🌻🏡 (@ourhertfordshirehome) on

Holandska vrata su podeljena horizontalno, tako da gornja polovina može biti otvorena, dok donja polovina ostaje zatvorena. Iz 17. veka, ovaj stil je prvobitno dizajniran da prima svetlost i vazduh, istovremeno čuvajući divlje životinje i stoku. Danas, ovaj stil je omiljen za stilove koliba i stilove više rustičnog tipa.

#7 Francuska vrata

Vrlo dekorativna, francuska ili krila, vrata se obično isporučuju u paru, pri čemu svaka vrata sadrže okvir oko jedne ili više prozorskih ploča. Francuska vrata se obično postavljaju za uvođenje formalnih stambenih prostora ili za omogućavanje pristupa otvorenim dnevnim prostorima. Elegantna i svečana, idealna su za prostore sa visokim plafonima i salonskim prostorijama.

#8 Vrata u seoskom stilu

Sa recikliranim nameštajem od drva i dekorima u tonovima zemlje koji postaju sve popularniji, vrata ambara napustila su okrilje farmu i ušla u naše domove. Prava ili reproduktivna vrata za štalu često su napravljena od drveta putem grubog sečenja ukrašenog klasičnim dizajnom “z” ili “k” od kovanog gvožđa.

#9 Džepna vrata

Ova pametna unutrašnja vrata koja štede prostor dizajnirana su tako da mogu da praktično nestanu u zidu kada su zatvorena. Idealno za područja sa malo prostora za otvaranje standardnih vrata sa šarkama, džepna vrata kreću se na valjcima postavljenim sa strane. Često imaju šuplje jezgro i izrađeni su od laganih materijala kako bi se olakšalo rukovanje. Praktično – to su vrata koja ulaze u zid sa jedne ili obe strane, klizna vrata.

#10 Patio vrata

View this post on Instagram

#patiodoor #slidingdoor

A post shared by Polaris Windows and Doors (@polaris_windows_toronto) on

Obično izrađene od staklenih ploča pune veličine, vrata na terasama mogu imati zglobnu ili kliznu konstrukciju. Dizajnirani za privlačenje pogleda, omogućavaju lak, atraktivan prelaz između zatvorenog i unutrašnjeg okruženja. Idealna su za uživanje u otvorenom prostoru u toplini doma, a omogućavaju puno svetlosti.

U svakom slučaju, dom je ono što prilagodimo sebi i potrebama naših ukućana.

Kod kuće je najlepše!

IzvorBobvila

Zaprati @kod.kuce na Instaću!

Prateći naše savete tvoj dom će izgledati gospodski i otmeno!

OSTAVI KOMENTAR

Unesi komentar!
Unesi svoje ime ovde

Najčitanije:

Kod kuće zajednica

Pridruži se FB grupi