spot_img

Da li i vi imate kese u kojima držite kese u vašem domu?

Svi mi dolazimo iz nabavki sa kesama, bilo da su u pitanju plastične kese iz prodavnice, ili papirne kese iz šopinga, kupovine knjiga ili odeće ili pak kada ne pojedemo sve i uzmemo za poneti.

Najčešće postoji neka fioka, ćošak iza mašine ili ispod sudopere, neki ormarić ili kutija u kojoj čuvamo sve te kese za neki naredni put. Pošto je recikliranje još uvek nedovoljno razvijeno kod nas, i dalje smatramo da je to što koristimo plastične kese iz prodavnica za smeće neki doprinos. Iako nije, a i nije sve do nas, istina je da je kesama uvek teško naći mesto, a evo nekoliko rešenja koja možete isprobati.

Pogledajte primere, a onda potvrdite što je ovo bitno kroz pravila feng šuija.

#1 Kese u kutiji

Ovo je lagan i praktičan sistem jer je moguće da se kese slože lepo i uredno i budu uvek pri ruci i da se lako izvlače.

#2 Kese u tegli

Kese možete uredno saviti u male trougliće i upakovati ih u tegle.

#3 Kese u flaši

Ovo je zanimljiv i lak DiY projekat kojim može da se reši problem kesa i njihovog čuvanja. Sve što vam je potrebno je veća flaša koju ćete okrenuti naopako, a pogledajte na Pinterestu neke od ideja.

https://www.pinterest.com/pin/511862313898094365/

#4 Kesa za kese

Možda najpopularniji je sistem kesa za kese, pa tako nekad recimo papirne kese, pošto su čvršće i stabilnije postanu kesa za kese svakog drugog tipa.

Možda nije najbolje rešenje, ali ukoliko ne pređete u domen skladištenja baš svega i svačega, nije toliko strašno ni imati jednu veću kesu za sve druge kese negde gde vam neće smetati.

#5 Kontejneri i korpe za kese

Danas postoje elegantna rešenja koja možete nabaviti u prodavnicama, kao recimo što je Ikea.

Pogledajte razne opcije OVDE.

Bez suvišnih stvari kaže feng šui!

Feng šui bavi se skladom u okvirima našeg doma i kuće. Kada su u pitanju suvišne stvari, evo na šta možete da obratite pažnju.

#1 Nema nepotrebnih stvari u kuhinji

Ne čuvajte nepotrebne stvari u kuhinji, poput trulog voća i povrća, starih pakovanja i flaša, praznih kutija, neupotrebljivih električnih uređaja, napunjenih kanti za smeće, starog pribora koji se nikada nije koristio, starih plastičnih kesa, bilo čega sličnog bilo bi vam od koristi, ali se nikada ne koriste.

#2 Zatvorite vrata toaleta

Toalet je jedno mesto odakle se stvara negativna energija. Postoje klice koje izazivaju bolesti. Toalet treba da bude čist, a njegova vrata uvek treba da budu zatvorena. Da biste u WC-u ostavili sve te klice, držite posudu sa morskom soli i držite poklopac komode zatvorenim.

#3 Svakodnevno palite tamjan

Ljudi svih religija se mole na svoj način na koji ovako ili onako koriste tamjan i druge mirise. Miris tamjana čini celokupno okruženje mirisnim i svežim, zbog čega vazduh koji sadrži negativnu energiju postaje čist i svet. Navika paljenja tamjana je opuštajuća, a makar možete uvek koristiti i esencijalna ulja i dodati ih u jonizatore vazduha.

#4 Okačite vedre slike

Za srdačne odnose između članova porodice stavite srećne slike članova porodice u severnom ili istočnom smeru sobe. Ovaj lek je koristan za one porodice u kojima se vode česte svađe, na primer, između oca i sina, svekrva i snahe itd. Za povećan osećaj ljubavi i naklonosti među njima, stavite srećne fotografije članova porodice.

#5 Stavite tronogu žabu

Žaba se smatra veoma srećnom, a ako je tronoga, onda još bolje. Tronoga žaba trebalo bi biti takva da će iz njenih usta izgledati kao da izlazi indijanski novčić. Treba je držati u blizini glavnih vrata. Trebalo bi da bude okrenuta ka sobi kao da je upravo skočio u kuću s novcem.

#6 Slavine ne bi trebalo da cure

U Feng-Shuiu se voda upoređuje sa novcem. To je razlog, ako bilo koja slavina curi u vašoj kući, tada bi je trebalo popraviti jer, u protivnom, novac će teći od vas poput vode.

Zaprati @kod.kuce na Instaću!

Prateći naše savete tvoj dom će izgledati gospodski i otmeno!

OSTAVI KOMENTAR

Unesi komentar!
Unesi svoje ime ovde

Najčitanije:

Kod kuće zajednica

Pridruži se FB grupi